Puromuz2.com: Kaliteli Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, karınmeslekiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar top size özeldir. Fakat yine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde karınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Kez prodüksiyonı Karayip purolarda karınmeden önce nemliliğini kontrolör buyurmak gerekir. Bu Toscanello karınin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı gönen oranlarında karınmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneyim taliılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kural var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz hırsle yakılır! Puro her zaman ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde benzeyen. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken şule puroya sütun temas etmemelidir. Coşkun maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı alya döndüğünde kızartma mesleklemini serardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 mesabe eğimle, aleve tam temas etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken bütün tabanğın yeksan yanması gerektiği karınin puroyu aynı zamanda prezantabl bir şekilde 360 mesabe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara bakarak azıcık henüz uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu minval çakmaklar çok dayanıklıdür ve aşkın benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma mesleklemi natürel alevli çakmaklarla, azıcık zaman alabilir. Bu süre size hengâm kaybı gibi gözükebilir fakat puro götürüm ve çalışma ister. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonrasında sert çevirip yüzünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yeğniçe çevre üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün bacak kıpkırmızı ise yakma mesleklemini serarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her semtı tam yanmamışsa, doğrusu bütün bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik dem henüz çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz karınime müheyya. Peki ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü karınilmeli. Alacağınız her dem ortada en azcaından 40 saniye istemek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi karınmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı karınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı karınmeye devam ederseniz, puro o kadar ızdıraplaşır ki hiç karınilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Yaman yeğniçe ağıza doldurulur ve dilsiz alıcıların dumanla tembihlmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca taalluk gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini pekçe temizleyin. Bunun karınin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pekçe temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim karıntiğim Toscanello karınin tekrar yakma mesele oluşum etmez. Fakat halk prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda acılık hissedeceğinizi kesmek isterim.
Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 yıl hatta henüz uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve muhakkak şarka olan 2 kuralı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın hararet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 mesabe ortada olduğundan emin olmanız gerekiyor. Beyit ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat zahir eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız düzlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek mesele ile huzurlaşmazsınız. Hıfız düzlemı sıcaklığında mahiyet mesele düzlemın antipatik bileğil aşkın hamam olmasıdır. Çünkü hıfız düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir gönen hıfız düzlemı sıcaklığına bakarak değişim gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir çevre geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta çevre geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız düzlemının çevre geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu karınindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak karınin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak muhakkak çevre geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En esen humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları muhakkak çevre geçirmedikleri karınin diğer rakiplerine eke fark atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.